Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑΔ ΕΤΑΔ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ 3/09/2010

1.    Μάθαμε χθες 02/09/2010, ότι η διεύθυνση φυσικής αγωγής του Υπουργείου παιδείας απέστειλε σε όλα τα γραφεία φυσικής αγωγής ανά την Ελλάδα ενημέρωση, «Προκειμένου  να ρυθμίσετε  τις διαδικασίες  εγγραφής  των μαθητών/τριών που επιλέχθηκαν να φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη  των Τμημάτων Αθλητικής  Διευκόλυνσης  Γυμνασίων και  Λυκείων  της Χώρας  , σας αποστέλλουμε  πίνακα  με τα Αθλήματα  που δεν θα  λειτουργήσουν   στην  περιοχή  αρμοδιότητας  του  Γραφείου  σας, κατόπιν  εισήγησης της  ΚΕΑΤ (4η  συνεδρίαση 9/07/2010) και με βάση τα αποσταλθέντα έγγραφα των Γ.Φ.Α της Χώρας.»
2.    Μάθαμε επίσης ότι ορισμένοι προϊστάμενοι φυσικής αγωγής μόλις έλαβαν την ενημέρωση από το υπουργείο παιδείας, έστειλαν αμέσως τους πίνακες με τους επιτυχόντες μαθητές στα γυμνάσια, τους οποίους έπρεπε να είχαν στείλει βάσει της Υ.Α. παράγραφος 7 μέχρι τις 30 Μαΐου.

ΤΩΡΑ ΤΙ?

Όπως μάθαμε από προϊσταμένους φυσικής αγωγής, σε αυτούς δόθηκε η προφορική εντολή (από άγνωστο ως προς εμάς πρόσωπο του υπουργείου) να μην στείλουν τους πίνακες με τους επιτυχόντες μαθητές στα δημοτικά τους σχολεία.
Αυτή η προφορική εντολή είναι αντίθετη με την παράγραφο 7 της υπουργικής απόφασης η οποία συγκεκριμένα αναφέρει

«Οι επιτροπές μετά το πέρας των δοκιμασιών, συντάσσουν αξιολογικούς πίνακες με τα ονόματα των μαθητών και τις επιδόσεις τους κατά άθλημα το αργότερο μέχρι 30 Μαΐου. Οι πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων μαθητών στέλνονται στους Δ/ντες των Σχολείων της Α/βάθμιας Εκπ/σης που ανήκουν οι οποίοι με τη σειρά τους διαβιβάζουν τους πίνακες στο Γυμνάσιο που λειτουργεί το Τ.Α.Δ. Αντίγραφο των πινάκων αυτών διαβιβάζεται στην Κ.Ε.Α.Τ. » 

που σημαίνει ότι το άτομο του υπουργείου υπέπεσε σε ποινικό αδίκημα. Επιπλέον αρκετοί προϊστάμενοι φυσικής αγωγής, αρκετών εκ των οποίων εδρεύουν στην επαρχία παράκουσαν την παράνομη προφορική εντολή και παρόλα αυτά έστειλαν τους πίνακες των επιτυχόντων μαθητών σύμφωνα με την Υ.Α. παράγραφο 7. των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ.  
Ως εκ τούτου, αναμένουμε τα θεσμικά όργανα του υπουργείου με επικεφαλή την Υπουργό για την διερεύνηση της νομιμότητας, της εν λόγω διαδικασίας των μελών του υπουργείου παιδείας και των προϊσταμένων φυσικής αγωγής και να φέρει την κατάλληλη τιμωρία σε όλους όσους ενεπλάκησαν.
Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι με την συγκεκριμένη παράνομη διαδικασία, το μέλος του Υπουργείου παιδείας έκανε άνω κάτω την συνήθη νόμιμη διαδικασία εγγραφής των παιδιών στα αθλητικά τμήματα. Έφερε πικρή απογοήτευση, ανησυχία και σύγχυση στους μαθητές, τους γονείς, τους καθηγητές Φ.Α. αθλητικών τμημάτων και στους διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.
Αυτό δε συνέβη ποτέ στο παρελθόν μέχρι σήμερα και ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι παραδειγματική η τιμωρία όλων των προϊσταμένων φυσικής Αγωγής που δεν εφάρμοσαν την παράγραφο 7 της Υ.Α. των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ καθώς και όλων των υπευθύνων του Υπουργείου που προκάλεσαν άσκοπα μεγάλη σύγχυση, διενεργώντας παράνομα.
Περιμένουμε τι θα κάνει η Υπουργός και οι αρμόδιες αρχές του Υπουργείου.
ΥΓ. Ελπίζουμε ότι παρόμοιες καταστάσεις δεν θα επαναληφθούν και με την προκήρυξη των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ και επειδή η προκήρυξη δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί ενώ μέχρι σήμερα δημοσιευόταν το αργότερο μέσα Ιουλίου. Αναμένουμε απάντηση και σε αυτήν μας την υπόθεση.  

Αδιόριστοι καθηγητές φυσικής αγωγής-προπονητές ΤΑΔ-ΕΤΑΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου