Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΤΣΑΓΚΡΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, αναρτούμε μια επιστολή που μας ήρθε σήμερα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απο την συνάδελφο κ. Χρυσούλα Παπαγεωργίου.
 
Χθες μαζί με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση των διοριστέων συναδέλφων, κ. Παλαιολόγο, πήγαμε στο Υπουργείο Παιδείας για να μας ενημερώσουν για την τύχη των υπομνημάτων που έχουν κατατεθεί. Στη συνάντηση που έγινε με τον κ. Τσαγκρή, ζητήσαμε εγγράφως την όποια δήλωση - δέσμευση και εκείνος απάντησε ότι αυτή θα υπάρχει σε νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας τον Νοέμβρη (το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τη συγχώνευση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με άλλους φορείς). Προφορικά, μας δήλωσε ότι οι συνάδελφοι που είναι διοριστέοι μέσω ΑΣΕΠ, καθώς και όσοι είναι στον πίνακα του 30μηνου θα διοριστούν, ενώ για τους υπόλοιπους είπε ότι θα γίνουν διορισμοί με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας.  Για το ζήτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ είχε έναν φάκελο μπροστά του και μας είπε ότι ακόμα το συζητούν....
 Επειδή ήμουν στο Υπουργείο ζήτησα να βρεθώ με τον Κοντογιάννη, ειδικό γραμματέα και υπεύθυνο για τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, προκειμένου να έχω ενημέρωση για το ζήτημα των πληρωμών και του παρουσιολογίου που υπογράφουν οι συνάδελφοι, αν και είναι αναπληρωτές. Για το παρουσιολόγιο μου είπε ότι είναι τυπικό και έχει να κάνει με την απόδειξη του ότι λειτουργεί το πρόγραμμα. Σχετικά με τις πληρωμές με παρέπεμψε στο γραφείο της κ. Σαμπάνη. Πήγα και εκεί... Μου δήλωσε ότι όλοι όσοι έχουν προσληφθεί στα 800 ολοήμερα εκτός των καθηγητών αγγλικών θα ξεκινήσουν να πληρώνονται μέσα στο Νοέμβρη και από εκεί και πέρα κάθε μήνα. Οι καθηγητές των Αγγλικών θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο γιατί ακόμα το πρόγραμμα δεν έχει εγκριθεί, αλλά γίνονατι προσπάθειες για τέλη Νοέμβρη.
Τα παραπάνω αποτελούν ενημέρωση χωρίς σχόλια. Θέλοντας να προσθέσω την προσωπική μου άποψη θα έλεγα ότι όλα είναι προφορικές δηλώσεις και καμία δεν είναι απόλυτα δεσμευτική, ειδικά στις εποχές που ζούμε. Πρέπει στη συνέλευση της Κυριακής να συζητήσουμε πώς θα διασφαλίσουμε πράγματα, κεκτημένα και δικαιώματα.

Με εκτίμηση,

Χρυσούλα Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου